Olympisch Stadion

In Amsterdam Zuid staat de ‘grande dame’ uit de Nederlandse sportgeschiedenis. In het Olympisch Stadion Amsterdam werden in 1928 de Olympische Zomerspelen georganiseerd.

Nederland was in 1928 een waardig gastheer en de organisatie ontving daarom een compliment van het Internationaal Olympisch Comité. Maar de Olympische Spelen gingen destijds vooral de geschiedenis in als baanbrekend en innovatief.

Ook in de inmiddels meer dan tachtig jaar die na die bewuste Olympische Spelen verstreken, bleef het Olympisch Stadion altijd een veelbesproken sporttempel. Onder andere vanwege het unieke en bekroonde ontwerp van architect Jan Wils, vanwege de legendarische voetbal- en wielerwedstrijden die hier werden georganiseerd en natuurlijk ook vanwege de grote vraag: moet het stadion behouden blijven of gesloopt worden?

Gelukkig bleef het Olympisch Stadion behouden. Want hier ligt de Olympische geschiedenis van Nederland! Inmiddels is het stadion prachtig gerenoveerd zodat jaarlijks weer vele sportieve, culturele en kunstminnende evenementen plaats kunnen vinden in dit monument.

>> Meer informatie op www.olympischstadion.nl.

Reageer op dit bericht

Naam
E-mail
Reactie
Deel dit via:

Deelnemersfinder

In de deelnemersfinder kan je elke Nederlandse deelnemer aan de Olympische Spelen terugvinden. Ook kun je zien op welke discipline deze sporter meedeed en of hij/zij een medaille won.