Olympisch sporterfgoed

In meer dan honderd jaar heeft NOC*NSF, en voorheen het Nederlandsch Olympisch Comité, een uiterst boeiende collectie Olympisch sporterfgoed opgebouwd. Medailles, kleding, foto's, oorkondes: het zijn voorwerpen die gezamenlijk het verhaal vertellen van de Nederlandse Olympische en Paralympische sport.

Op deze website vindt u talloze verhalen, foto's en videomateriaal uit de sportieve geschiedenis van Nederland, waarbij een belangrijke plaats is ingeruimd voor het sporterfgoed.

Wilt u nu al alle Nederlandse deelnemers aan alle Olympische Spelen op kunnen zoeken? Kijk dan in onze deelnemersfinder.

Kampioenstrui Niki Terpstra

Niki Terpstra werd in 2015 Nederlands kampioen wielrennen op de weg. Zijn kampioenstrui schonk hij aan de collectie Sporterfgoed van NOC*NSF.

Nieuws

Gisteren het meest bekeken

Keuze van de redactie

 • Programma opening OS 1928
  Programmaboekje opening OS 1928 280x405
 • Een Olympisch leven
  Eric Swinkels 1976 280x120

  Kleiduivenschieter Eric Swinkels won 40 jaar geleden een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Montréal. In totaal deed hij zes keer mee. Een leven op zich zoals hij zelf zegt. Verslaggever Jozephine Trehy zocht hem op.

 • Ticket zwemwedstrijden
  Toegangskaart zwemmen 1928 280x159

  Toegangsbewijs Olympische zwemwedstrijden op 11 augustus 1928 in Amsterdam, de dag dat Zus Braun goud veroverde op de 100 meter rugslag.

Deel dit via: