24-01-2017 Kalkman-Van den Bosch opgenomen in Hall of Fame

MELBOURNE - Rolstoeltennisster Monique Kalkman-Van den Bosch is opgenomen in de Class of 2017 voor de Tennis Hall of Fame. Naast Kalkman-Van den Bosch zijn ook Andy Roddick en Kim Clijsters gekozen in de International Tennis Hall of Fame.

MoniqueKalkman 200x300

Kalkman-Van den Bosch, Roddick en tennishistoricus Steve Flink waren dinsdag onderdeel van een speciale ceremonie op de Australian Open. Een groot aantal spelers die al deel uit maakt van de Hall of Fame stonden op de baan in Melbourne. "Het is een grote eer", zei Kalkman-Van den Bosch op de website van de ITF.

Kalkman-Van den Bosch was de nummer één van de wereld in zowel het enkel- als het dubbelspel. Ze was 126 weken de nummer één van de wereld, 264 weken maakte ze deel uit van de top vijf van de wereldranglijst.

Ze won vier medailles op de Paralympische Spelen, waaronder drie gouden plakken. Twee daarvan won Kalkman-Van den Bosch in het dubbelspel met Chantal Vandierendonck, die in 2014 werd opgenomen in de Hall of Fame. Kalkman-Van den Bosch is de vijfde rolstoeltennisser die gekozen wordt in de Hall of Fame. Kalkman-Van den Bosch won naast haar Paralympische medailles bij het rolstoeltennis in 1984 ook Paralympisch goud bij het tafeltennis.

De officiële inauguratie in de Hall of Fame zal in juli plaatsvinden bij het toernooi van Newport in de Verenigde Staten. (Bron: KNLTB)

Deel dit via:

Deelnemersfinder

In de deelnemersfinder kan je elke Nederlandse deelnemer aan de Olympische Spelen terugvinden. Ook kun je zien op welke discipline deze sporter meedeed en of hij/zij een medaille won.