26-08-2017 Maartje Paumen opgenomen in EHF Hall of Fame

AMSTELVEEN - Maartje Paumen is opgenomen in de Hall of Fame van de Europese hockeyfederatie EHF. De voormalige captain van Oranje kreeg de bijbehorende prijs zaterdag uitgereikt in de rust van de EK-damesfinale tussen Nederland en België. 

Maartje Paumen 200x300

De organisatie bracht een longlist van 62 Europese spelers terug tot tien genomineerden. Onder die tien genomineerden zaten drie Nederlandse speelsters: Naomi van As, Ellen Hoog en Maartje Paumen. Door stemming is Paumen samen met de Duitse Fürste en de Britse Kate Richardson-Walsh gekozen tot de erelijst. Tijdens rust van de EK-finale België – Nederland kreeg het drietal een onderscheiding uitgereikt van EFH-president Marijke Fleuren, vergezeld door Teun de Nooijer, Santi Freixa en Pol Amat..

Richardson-Walsh kwam zeventien jaar, waarvan dertien jaar als aanvoerder, uit voor Engeland en Groot-Brittannië. Daarin kwam zij tot 375 interlands. Zij sloot haar imposante carrière met veertien medailles, maar nog geen goud af in Rio de Janeiro met de olympische titel.

Deel dit via:

#Sporthistorie