11-04-2019 Masterclass Olympisme tijdens Sport Film Festival

ROTTERDAM - Drie Olympische sporters geven donderdag tijdens het SportFilmFestival Roterdam een masterclass Olympisme.

Er deden in 119 jaar tijd nog geen 3.000 Nederlanders aan de Olympische Spelen mee – om precies te zijn 2.838 mannen en vrouwen. Zij vormen derhalve een uniek gezelschap. Een aantal van hen wil in een Masterclass met de bezoekers het Olympische gevoel delen.

Wanneer begon het dromen over de Spelen, hoe was de uiteindelijke ervaring­? Kortom, een bijzondere bijeenkomst, waarbij ook het publiek haar nijpende vragen aan de Olympiërs mag stellen.

Sportjournalist Hans Klippus en Ben Hilgers, beheerder van de sporterfgoedcollectie van NOC*NSF, introduceren drie van deze Olympische sporters aan het publiek tijdens de masterclass Olympisme. De drie Olympische sporters zijn: Deborah Gravenstijn, Merel Mooren en Edwin Benne.

SportFilmFestival
Van woensdag 10 t/m zondag 14 april 2019 staat Rotterdam weer in het teken van het SportFilmFestival. Tijdens deze jubileumeditie, kun je vijf dagen lang genieten van de mooiste sportfilms en documentaires van internationaal niveau, talkshows met bekende gasten uit de film-, sport- en cultuurwereld, muziek, literatuur en een hapje en drankje. Dit alles op de Kop van Zuid met LantarenVenster als centrale locatie.
Deel dit via:

Deelnemersfinder

In de deelnemersfinder kan je elke Nederlandse deelnemer aan de Olympische Spelen terugvinden. Ook kun je zien op welke discipline deze sporter meedeed en of hij/zij een medaille won.