03-04-2019 Vijf genomineerden Nico Scheepmaker Beker 2018 bekendgemaakt

AMSTERDAM - De genomineerden van de Nico Scheepmaker Beker 2018 zijn vanmiddag bekendgemaakt. De Nico Scheepmaker Beker is een prijs voor de schrijver van het beste sportboek van het jaar. 

De jury, onder voorzitterschap van Ad Melkert, nomineerde vijf titels uit de 49 ingezonden boeken uit Nederland en Vlaanderen:

Keessie - Jeroen Haarsma
(Voetbal Inside)

Amsterdam 1928 - Jurryt van de Vooren
(Balans)

De val van Oranje – Pieter Zwart
(Das Mag)

De hand van Van Gaal – Hugo Logtenberg
(Prometheus)

Alles rustig? - Nick Klaessens
(De Arbeiderspers)

De Nico Scheepmaker Beker is de juryprijs voor het beste sportboek van het jaar. De prijs is vernoemd naar (sport)journalist Nico Scheepmaker (1930-1990), die vanaf 1957 schreef over sport. Met zijn aanpak, waarbij hij oog had voor details die anderen onbesproken lieten, heeft hij de Nederlandse sportjournalistiek veranderd. Hij schreef niet alleen sportboeken maar was ook columnist en dichter.

Op 13 april wordt tijdens het Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR) de winnaar bekendgemaakt. De beker wordt sinds 2005 jaarlijks uitgereikt en daarmee dit jaar dus al voor de 15e maal. Tickets hiervoor zijn verkrijgbaar via de website www.sportfilmfestivalrotterdam.nl.

Deel dit via:

Deelnemersfinder

In de deelnemersfinder kan je elke Nederlandse deelnemer aan de Olympische Spelen terugvinden. Ook kun je zien op welke discipline deze sporter meedeed en of hij/zij een medaille won.